четвъртък, 24 февруари 2011 г.

2012 г – Краят на дните или началото на нова епоха


2012 г – Краят на дните или началото на нова епоха

2012 е година, спомената в много предсказания като края на дните за човечеството. Изследванията на много съвременни учени също са достигнали до извода, че планетата ни е обречена. Истина ли е това, и ако е, как би трябвало да изживеем дните до идването на този момент?

Във всяка една култура и във всички ортодоксални религии се среща концепцията за идването на края на света и за настъпването на огромни промени, засягащи цялата планета. Почти всички сведения споменават, че това ще се случи в началото на 21 век. Според календара на маите краят на света ще настъпи точно на 21 декември 2012 г. Подобна дата е предсказана и от Нострадамус, както и от древната китайска „Книга на промените” („И Чинг”), която предсказва хода на промените във Вселената.

Маите са създали изключително точен астрономически календар, който по нищо не може да се сравнява с този, който използваме днес. Те са успели да предвидят с прецизна точност събития, случили се повече от хиляда години след изчезването на тяхната цивилизация. Изненадващо, последният ден от техния календар е датата 21 декември 2012 г, който бележи края на епохата на „Петото Слънце”. Някои хора го разбират като края на света, докато други смятат, че тогава ще настъпи началото на нов период от човешката история.

Днешните учени също дават тревожна прогноза за съдбата на нашата човешка раса, като изчисленията им „случайно” съвпадат с годината 2012. Според изчисленията на редица астролози на 21 декември 2012 г планетите от Слънчевата система, както и други големи космически тела в галактиката, ще се подредят в права линия, което ще доведе до сериозни, фатални за Земята промени. Други изследвания посочват, че през същата година е поредния пик на слънчева активност. Много учени вече са установили, че тогава ще започне ерата на глобалното затопляне. Има и още тревожни открития, като вероятността за сблъсък с астероида 2005 YU55, както и откритието на Александър Филатов, който заявява, че според неговите изчисления през 2012 г близо до Земята ще премине планетата Нибиру и ще стане причина за смяна на полюсите и промяна в климата. Това ще доведе до голям потоп, който ще унищожи голяма част от познатия ни свят.

Тези, а и много други изследвания в научните кръгове довеждат до извода, че 2012 г ще е фатална за хората. Не само ще е фатална, но според тях изходът е неизбежен. Но въпреки това, при религиите Краят на дните не е представен толкова песимистично. Според тях човек има все още искрица надежда за спасение. В Библията финалният ден за човечеството е споменат като „Денят на страшния съд” или „Второто пришествие”. Други свещени книги също го изобразяват по подобен начин. Според описаното в тях, Бог ще се яви пред хората и ще спаси тези, които са добри, а лошите ще бъдат изпратени в Ада.

В будистките сутри също може да се намери подобно предсказание за явяването на Бог пред хората, като например легендата за цветето Удумбара. Според древните текстове това е свещено цвете от друго измерение, явяващо се в човешкия свят веднъж на 3 000 години. Появата му е символ за приближаването на велико събитие, свързано с пристигането на „Свещения крал, който върти Колелото”. В сутрите също е пояснено, че всеки, който е добър в сърцето си и проявява състрадание към другите, ще има честта да бъде спасен от „Свещения крал”.

Днес, макар и да звучи нереално, цветето Удумбара е забелязано да цъфти на много места по света. За първи път то е открито през 1997 г да расте върху статуя на Бодхисатва в храма „Суми Зен” в Сунчеон, Южна Корея, а след това и в много други страни.

Дали легендата е вярна и дали все още имаме шанс за спасение, това предстои да се види. Но всички тези събития, които напоследък се случват по света – войни, терористични заплахи, наводнения, урагани, замърсяването на околната среда и други природни и създадени от човека бедствия – приличат на предупреждения към хората, че нещо голямо предстои да се случи. Въпросът е, дали сме способни да приемем и да разберем правилно тези знаци.

Дали вярваме, че 2012 г ще е краят на света или не и дали след това човешката раса ще продължи да съществува, дали древните предсказания ще се окажат верни и дали прогнозите на съвременната наука са точни, вероятно всеки ще открие отговора на тези въпроси вътре в себе си. Едно е сигурно – какъвто и да е изходът, каквато и да е съдбата на човечеството, ако съумеем да бъдем по-добри към себе си и към другите, да живеем живота си праведно и с достойнство, със сигурност няма да има за какво да съжаляваме, когато и да настъпи финалния ден.

Ивайло Гелов


2012

Тази загадка вълнува мнозина. В езотерическата литература годината се приема като време на възнесение – масов преход на човечеството на друго ниво на съзнание, преход към четвъртото измерение.

Това се обяснява с факта, че по това време завършват три космически цикъла: завъртането на слънчевата система около Плеядите (26000 годишен цикъл), движението на Плеядите около центъра на Галактиката (230 милиона години) и движението на Галактиката около Великото Централно Слънце.

Започва новият цикъл на космическо движение на планетите и явно трябва да има съответно друго ниво на съзнание на обитателите на тези космически тела, в това число и на обитателите на Земята. Самите маи са казвали, че тази дата означава Край на Епохата. Ще завърши епохата, която е започнала на 12 август 3114 година (до н.ера) и която маите са наричали Петото Слънце.

Знаели са за съществуването на предишните 4 епохи и тяхната продължителност. Първото Слънце е продължило 4008 години и било разрушено от земетресение и изядено от ягуари. Второто Слънце продължило 4010 години и било унищожено от ветрове и яростни циклони. Третото Слънце продължило 4081 години и било унищожено от огнен дъжд, пролял се от кратерите на вулканите. Четвъртото Слънце продължило 5026 години и било погълнато от вода, заляла всичко наоколо в гигантско наводнение. След това се родило Петото Слънце, което ни свети сега. То е известно като „Слънце на Движението”, защото според представите на индианците, в тази епоха ще има движение на Земята, от което всички ще загинат. Всяка епоха имала своя бог.

В 2012 година, по време на декемврийското слънцестоене, Слънцето ще се окаже в зоната на Млечния път. Това изчисление може да направи всеки астроном. А нашата Земя и Слънцето ще бъдат на една линия с центъра на нашата Галактика.

Годината 2012 се сочи още от множество ченълинги, както и от различни математически изчисления. Предишният катаклизъм се е случил точно 9792 г. пр. Хр., когато магнитното поле на Земятя внезапно се е променило и посоката на въртене на Земята и полюсите са се обърнали. Точно тогава Земята е била в епохата на Лъва и Венера е направила ретроградното си движение над Орион. Същото трябва да се случи пак през 2012 г. Много учени са установили, че на всеки 12 000 години магнитното поле на Слънцето внезапно се е обръщало и това е предизвикало огромни катаклизми на Земята. Доказателство за това е и ледниковия период на Земята през 9792 г. пр. Хр.

Ще има ли край на света или край на епохата и обновление на света – никой точно не знае, но пророчеството на маите касае събития, които ние не можем просто да игнорираме – те ще изменят хода на историята.

Източник:http://www.xnet.bg


2012 година – катастрофа или трансформация за планетата Земя

Муси Дачева

След по-малко от пет години Земята ще навлезе в критичен момент от своето съществуване, когато ще претърпи трансформация както на материално така и на духовно ниво. Някои автори описват в книгите си всяващи ужас бедствия и катастрофи, с което се възпроизвежда паниката от края на света прогнозиран за годината,в която се смениха хилядолетията и преминахме в 21 век. По-долу можете да прочетете автентични текстове, извадки от стойностни за мен книги, отнасящи се за този период, в които е дадена една по-различна интерпретация.

Из “Бунтът на роботите- история на духовния ренесанс”

“Всичко – от вътрешността на атома до Вселената – се намира в орбита около някаква централна точка. Някои изследователи смятат, че нашата Слънчева система, заедно с много по-голямо пространство, се намира в орбита около съзвездието, познато като Плеади. Според писателя Пол Ото Хесе тази орбита е съсредоточена конкретно около Алциона, най- ярката звезда в Плеадите. Някои казват, че на нашето Слънце са му нужни 24000, за да измине една такава орбита. Хесе смята, че фотонният лъч, за който споменах, се излъчва от Алциона и Плеадите. Това е лъч от силно заредени с енергия частици, който ребалансира и ресинхронизира всички енергийни полета, които преминават през него…
Планетата вече е преживяла големият катаклизъм, бележещ края на Атлантида, но той може да се повтори, ако не обсипем енергийното поле на Земята с любов.Фотонният лъчдейства като вид жетвар, даващ възможност на онези, които са готови да се изнесат от това ниво на съществуване, да минат към по-висока категория. През епохата на Атлантида той ребалансирал енергийното поле на Земята…
Смятам че преминаването през фотонния лъч, което се извършва в момента, ще бъде с потенциално по-важни последици, отколкото по времето на Атлантида. Този път цялото енергийно поле на планетата Земя се “жъне” и тя прави една гигантска крачка напред в своята еволюция. Онези, които не направят същото, няма да могат да се преродят на земята след приключването на този процес, защото Земята ще функционира на честота, която ще е твърде висока за тяхното съществуване тук, докато самите те не повишат собствените си вибрации, за да съответстват на вибрациите на планетата.
Идеята за този ребалансиращ лъч е била открита от народа на маите преди повече от 1000 години. Когато цивилизацията на маите достигнала своя разцвет в Централна Америка между 435г. сл. Хр. и 850 г. сл. Хр., те били далеч по-напред от преобладаващата насока в съвременната наука по отношение разбирането на Сътворението. Това се дължало отчасти на факта, че те били превъплъщение на напредналото доброволческо съзнание. Те са приемали други честоти и вероятно са си взаимодействали с посетители от Космоса. Те знаели за тези цикли от лъчи, пресичащи Земята, и създали система от числа и символи за измерването на тези периоди. Според изчисленията, оставени от маите върху техните величествени пирамиди и храмове, сегашният “голям цикъл” от еволюцията на Земята е започнал през 3113 г.пр. Хр. и ще завърши през 2012г. Това съответства на предсказанията на много хора, както и на Нострадамус, който предвидил огромна промяна през този период, през който завършвала една ера от човешката еволюция, а друга започвала.
Онези, които следват изчисленията на маите, вярват,че през 2012 г. планетата Земя ще се ресинхронизира. Различните хора поставят различни мащаби на времето по отношение на тези неща, но всички те са единодушни за основния период. Аз смятам, че “прозорецът” във времето, през който ще видим най-драматичната промяна, е между 90-те години до към 2030г.”
“Бунтът на роботите- история на духовния ренесанс”
Дейвид Айк, изд. Аратрон Сф, 1999.

Из “Космосът на Душата- зов за пробуждане на човечеството”

“Ще наречем метаморфозата, която преживява вашата планета, аспект от смяната на измеренията, която ще се усети в цялата вселена, изключителен момент във всевремието на човечеството, както и за останалите съзнателни същества в Космоса. Затова толкова много представители на неизброими измерения търсят пряк контакт, защото разбираме, че правите скок в съзнанието си, който ще ви позволи да приемете и обработите информацията, тъй като сега трябва да се приготвите като цивилизация за преминаването в четвъртото измерение- свят отвъд времето, отвъд илюзиите…
Маите са дали следващата точка на нулевото време, защото техният галактически календар поставя края на времето на 21 декември 2012 г. Като физически същества в линейното време вие се страхувате от тази злокобна дата, защото за мнозина от вас “краят на времето” е синоним на края на живота, и усещаме как страхът свива сърцата ви заедно с тиктакането на часовника…
Сигурно усещате с удивление, че ще се случи нещо забележително, но страховете ви и катаклизмите на Гея ви карат да се чувствате обречени. Затова сега правим паралел с други моменти в историята ви, когато нулевата точка във времето е провъзгласявала огряването на светлината върху планетата ви, и ви подканваме да вдигнете чаши за раждането на новата зора. Противно на ужаса и страха си, вие не само сте готови за нея, нуждаете се от нея… но и сте я създали, защото махалото е стигнало до крайностите на полюсите и Гея се връща към центъра през 2012 г., което е толкова миналото и бъдещето, колкото е и сегашното на вашето съществуване.
Във връзка с тази съдбовна дата са изказани толкова разсъждения и теории, че смятаме за основна цел и върховен смисъл на нашите разговори да ес опитаме да изясним какво ще стане в галактическата картина в този момент, така че завинаги да се отърсите от страховете си и да изживеете еволюционния си процес с дължимото благоговение и удивление…
… Ако сте следили някои от по-значителните събития във вашата слънчева система, знаете,че Слънчевото Божество изригва с огньове и силни експлозии, каквито земната история не помни, а те пораждат допълнителна неустойчивост на вашата планета. Занапред очаквайте още повече крайности в климата, бушуващи морета и мощни гръмотевични бури. Мнозина от вас усещат слънчевите изригвания в етерните си тела,независимо от съзнателната си представа,но сега ще бъде важно да обърнете по-голямо внимание на слънчевата активност, която се проявява като предварителни етапи в трансформацията на Слънцето.
Колапсът на вашата звезда, Слънечвото Божество, е започнал и процесът на преминаване през астралните нишки на черния тунел към светлината скоро ще се осъществи. Такъв е галактическият сценарий на 2012 г.: всички небесни тела, пространството и времето около вашето Слънчево Божество ще напуснат физическото и ще влязат във висше измерение, преживявайки като цяла слънчева система смъртта на триизмерното ограничение и раждането в многоизмерното съзнание. Всъщност, вече усещате изкривяването на времето, докато гравитационната сила ви притегля във вихъра, където ще преминете през тунела по-бързо от скоростта на светлината и ще се появите в четвъртото измерение.”
“Космосът на Душата – зов за пробуждане на човечеството”
от Патриша Кори,изд. Аратрон Сф, 2002г.

Из“Древната тайна на Цветето на живота”

“Много от самолетите и корабите, изчезнали в района на Бермудския триъгълник, буквално са отишли в други измерения заради некотролираното поле Мер -Ка – Ба.
Основната причина за повечето извращения в човешките взаимоотношения по света, като войните, семейните проблеми, емоционалните разстройства и т.н., се дължи на това небалансирано поле. Поради начина по който е устроена Вселената, то предизвиква изкривявания не само на Земята, а и далеч, далеч, далеч отвъд нейните предели – в открития Космос. Това е причината, поради която расата от извънземни същества, наричани Сивите, както и други извънземни цивилизации, за които ще говорим, когато му дойде времето, се опитват да поправят пораженията от онзи експеримент в древността. Това е огромен проблем, който излиза далеч извън пределите на Земята. Стореното някога на Атлантида противоречи на всички галактически закони. било е противозаконно, но те все пак са го направили. Проблемът ще бъде решен, но не по-рано от 2012 г. Извънземните цивилизации не могат да направят кой знае колко, но вероятно ще продължават да опитват. В крайна сметка ще успеят.
Забележка:
Обръщам се към онези, които смятат, че до 2012 г. ще напуснем това измерение- може би сте прави. Според Тот, коригирането на това атлантско поле ще бъде завършено до триизмерната 2012г., а макар че тогава Земята вече може да е преминала поне в четвърто измерение.”
“Древната тайна на Цветето на живота”
от Друнвало Мелхизедек,изд Аратрон Сф, 2006.

07 ноември 2007 г.

Източник: http://www.temura.net



2012: Шест опровергани теории за свършека на света


19.11.2009 г.

Автор: Брайън Хендуърк

Наближава краят на света – 21 декември 2012 г., ако трябва да сме точни – поне това е датата, сочена от различни теории, основани на едно предполагаемо предсказание от древните маи и раздухано от маркетинговата машина зад филма „2012“. Но наистина ли човечеството ще намери гибелта си през 2012-та, като бъде залято от апокалиптични вълни, връхлетяно от тайна планета, погълнато от разярено слънце или изхвърлено зад борда на препускащи континенти? И наистина ли древните маи, чиято империя в земите на днешно Мексико и Централна Америка е била във възхода си между 250 и 900 г. сл. Хр., са предсказали края на света за 2012 година?

Сигурно е, че темата за 2012-та е доста популярна, а мнозина я приемат твърде лично и със страх. Например един от сайтовете на NASA е получил хиляди запитвания за 2012 година и злокобните пророчества, като според Дейвид Морисън – водещ учен към Института по астробиология на NASA – някои от въпросите са били доста обезпокоителни. „Много от хората са истински наплашени“ – казва ученият. – „Двама младежи възнамеряваха да се самоубият, тъй като не искаха да са тук, когато светът свършва. Две жени пък през последните две седмици се колебаеха дали да не убият и децата си, и себе си, за да не страдат при свършека на света.“

За щастие, с помощта на учени като Морисън повечето от предполагаемите катаклизми през 2012-та лесно могат да бъдат опровергани.

2012 – ПЪРВИ МИТ
Маите са предсказали края на света за 2012 година

Календарът на маите не свършва през въпросната година, както твърдят някои. Древните не са гледали на тази година и като точното време, когато ще свърши светът. 21 декември 2012 г. (плюс / минус един ден) обаче наистина е била важна дата за тях:

„По това време според календара на маите приключва най-големият времеви цикъл – 1,872,000 дни или 5,125,37 години – след което започва нов цикъл“, казва Антъни Ейвъни, експерт за маите и археоастроном в Колгейтския университет, Хамилтън, Ню Йорк. „Те са обръщали внимание на времето, както почти никоя друга култура. В разцвета на империята си са създали обемистия кръгъл календар, който проследява корените на културата им назад чак до Сътворението.“

Наследството на древните маи

През зимното слънцестоене на 2012 г. изтича времето на настоящата епоха на календара, като началото на епохата е 11 август 3114 г. пр. Хр. – маите са записали тази дата (предшестваща с хиляди години цивилизацията им) като нулев ден или 13.0.0.0.0. През декември 2012-та свършва настоящата продължителна епоха и сложният цикличен календар ще бъде занулен, след което започва следващата огромна епоха. Г-н Ейвъни казва: „Идеята е, че времето се подновява, както и светът постоянно се подновява – обикновено след период на напрежения. По същия начин днес празнуваме Нова година или разглеждаме понеделника (след края на предната седмица).“

2012 – ВТОРИ МИТ
Разцепване на континентите ще унищожи цивилизацията

В някои катастрофални теории Земята се превръща в смъртоносен капан след смяна на полюсите – мантията и кората на планетата се изместват, като се завъртат около ядрото, подобно на обелката от портокал около месестата част. Филмът „2012“ представя пророчество на маите, според което полюсите сменят местата си – следствие от рядко „галактическо подреждане“, съпроводено с мощна слънчева радиация и прекомерното затопляне във вътрешността на планетата. Океаните и континентите полудяват, като потапят цели градове, палмови дървета се озовават на полюсите, а всичко това е гарнирано със земетресения, цунамита, вулканични изригвания и други бедствия.

2012 и континентите според Холивуд.

Учените не приемат подобни драстични сценарии, но някои изследователи са склонни да допуснат, че са възможни по-смекчени и дълготрайни изменения, ако дистрибуцията на вътрешната земна маса се промени като следствие от, да речем, разтопяването на полярните шапки. Геологът Адам Малуф от университета „Принстън“ усилено изучава смяната на полюсите и опитва да обори този мит за 2012-та в научно-популярния филм „2012: Countdown to Armageddon“, излъчен по National Geographic. Според Малуф магнитният анализ на скалите подтвърждава теорията, че континентите са имали драстични преобразувания, но процесът е отнел милиони години – твърде бавно, за да бъде усетен от хората.

(Бел. преводача.: Хипотезата за континенталния дрифт, макар господстваща и поддържана от специалисти като г-н Малуф, си има горещи противници и в научните среди. Освен това не е популярна в средите на хората, които се интересуват от древни цивилизации, пророчества и циклите на духовна еволюция. Не по-малко „магнетични“ свидетелства могат да се посочат в подкрепа на противниковата хипотеза за потъването и изникването на континенти, застъпена в митологията и религиозните виждания на множество народи по целия свят, включително редица индиански племена, вярващи, че преди да населят Америките (Острова на Костенурката), са живяли на потънал остров. Също така все по-оспорвана става хипотезата за устройството на планетата ни, като мнозина от хората, интересуващи се от пророчества и древни цивилизации, са привърженици на схващането за т.нар. „куха Земя“ или Hollow Earth.

Накратко, г-н Малуф „опровергава“ една недоказана теория чрез две оспорвани хипотези. Преводачът се разграничава от твърденията на този учен, като приема само опревержението на невярното твърдение, че маите са пророкували за обръщане на полюсите през 2012 година.)

2012 – ТРЕТИ МИТ
Галактическо подреждане вещае гибел

Някои звездобройци вярват, че 2012-та ще приключи с „галактическо подреждане“, което ще се случи за пръв път от 26,000 години насам. В този сценарий се твърди, че пътят на Слънцето ще премине през това, което, гледано от Земята, прилича на центъра на нашата галактика – Млечния път – и при определени условия на наблюдение наподобява облачна ивица на нощното небе.

Страховете са свързани с идеята, че подреждането на небесните тела по някакъв начин ще изложи Земята на пътя на могъщи и непознати галактически сили, които ще доведат до поголовно изтребление – или чрез смяна на полюсите, или чрез поглъщането на планетата от свръхмасивна черна дупка, намираща се в сърцевината на нашата галактика. Други пък разглеждат предполагаемото събитие в положителна светлина – като зората на нова ера в развитието на човешкото съзнание.

2012: Галактическо подреждане

Дейвид Морисън от NASA е на различно мнение: „През 2012-та няма да има никакво галактическо подреждане, не и такова, което е извън обичайното.“ Той обяснява, че известно „подреждане“ се случва при всяко зимно слънцестоене, когато Слънцето, гледано от Земята, се появява на небето до това, което прилича на център на Млечния път. „Авторите на хороскопи може и да се вълнуват от подреждания,“ – казва Морисън. – „но истината е, че подрежданията не представляват интерес за науката. Те не означават нищо. Те не предизвикват гравитационни промени, слънчеви изригвания, изменения в орбитите на планетите, изобщо нищо, което би повлияло на живота по Земята. Съвсем обикновени астрономични събития се обличат със страхове от хората, които, така или иначе, вече мислят, че светът ще свърши.“

(Бел. пр.: Не се и очаква от „човек на науката“ да вижда нещо повече от „случайности“ в подредбата на „неодушевени обекти“ в „безбожното пространство“, но в конкретния случай няма да се заяждам с г-н Морисън, тъй като по-важното следва… )

Говорейки за галактически подредби, Дейвид Стюарт от Тексаския университет, изследовател на културата на маите, е категоричен: „Няма текст от древните маи, нито изображение, което да загатва подобно нещо (предстояща галактическа катастрофа на тази дата).“ Археоастрономът Ейвъни смята, че краят на настоящия цикъл по времето на зимното слънцестоене през 2012-та говори за това, че маите може би са имали завидни астрономични познания: „Не изключвам идеята, че астрономията е играла роля в избора на 2012 година за най-късната дата в календара.“

Астрономите на маите са имали обсерватории и като са наблюдавали нощното небе и са правели математически изчисления, са могли точно да предсказват затъмненията и други небесни феномени. Ейвъни смята, че календарът на маите е свързан със сезонните цикли в земеделството и е бил ключов за оцеляването на древните.

(Бел. пр.: Въпросният календар се „подрежда галактически“ с духовните учения на други индиански народи, както и на такива от всяка точка на планетата. А именно, че има времеви цикли, Епоха на Тъмнината, Епоха на Светлината, като те се редуват през огромни интервали от време. Така че и дума не може да става за земеделски цикли. Явно не може да става и дума „човек на науката“ да има очи за подобни „подредби“ или съпоставяния на духовните вярвания на мнозина свои предци и съвременници.)


2012 – ЧЕТВЪРТИ МИТ
Планетата Х ще се сблъска със Земята

Твърди се, че тя е някъде там. Мистериозната Планета Х, известна още като Нибиру, е устремена право към Земята… или поне ще премине катастрофално близо. Директен сблъсък ще изпепели Земята. А близкото преминаване – опасяват се мнозина – ще доведе до дъжд от смъртоносни астероиди.

Възможно ли е такава непозната планета наистина да долети през 2012 година? Поне малка вероятност? Е, не може! Астробиологът Морисън казва: „Няма такъв обект. По-ясно едва ли бих могъл да се изразя.“

Измислената планета Нибиру връхлита...

Произходът на тази теория всъщност предшества интереса към 2012 година. Популяризирана е отчасти от една жена, твърдяща, че получава послания от извънземни. Първоначално сблъсъкът с Нибиру беше насрочен за 2003-та. (Бел. пр.: Тук National Geogrpaphic – и по-точно авторът Хендуърк – премълчават факта, че създател на щуротията за планетата Нибиру и „извънземните“ анунаки е американският псевдо-шумеролог Зекария Сичин. Защо обвиняват някаква женица за абсурдната теория, а не истинският „откривател на Нибиру“? Защото Сичин пише небивалици на килограм, но и някои верни данни, които объркват теориите на археолози, физици и шумеролози. Между „науката“ и „псевдонауката“ отдавна се води война. При пропагандните и военни действия в случая го отнася някаква си предполагаема контактьорка.)

Г-н Морисън казва: „Ако там имаше планета, кафяво джудже или каквото и да било в Слънчевата система, което ще застраши живота ни след три години, астрономите вече щяха да го изучават от десетилетие, а към днешна дата щеше да е видимо и с невъоръжено око. Няма такава планета там.“

2012 – ПЕТИ МИТ
Слънчеви бури ще връхлетят Земята

Има и сценарии, в които Слънцето е главният злодей. Нашата най-близка и приятелска звезда – разправят някои – щяла да ни изпържи със слънчеви пламъци. Слънчевата активност се повишава и понижава през цикли от приблизително 11 години. Големите изригвания действително могат да опустошат комуникационните и други земни системи, но учените не разполагат с данни, подкрепящи теорията, че в близко време се задават (космически) бури, достатъчно силни да изпепелят планетата.

Става напечено...

„На Слънцето още не му е дошло времето“ – казва Морисън, астрономът на NASA – „Очакваме върховата точка на настоящия цикъл да не е през 2012-та, а една или две години по-късно.“

2012 – ШЕСТИ МИТ
Маите са имали предсказания за 2012-та

Ако маите не са очаквали края на света, какво са предрекли за тази година? Редица изследователи, разглеждали внимателно разпръснатите паметници на маите, са на мнение, че империята не е оставила ясни данни за нещо конкретно, което ще се случи през 2012-та. В действителност са имали графично изобразяване на сценарий за края на света, но не може да се каже за коя епоха се отнася. Документът е известен като Дрезденски кодекс и описва опустошаването на планетата от потоп – събитие, отразено в много други култури и вероятно реално преживяно от древните.


Археоастрономът Ейвъни пък смята, че потопът не би трябвало да се тълкува буквално, а като урок за човешкия морал. Той е на мнение още, че маите не са си падали много-много по пророчествата:

„Цялата им дейност по отчитането на времето е с акцент върху миналото, а не за бъдещето. На паметниците се чете за събития, свързващи управниците с (прочути) древни предци и божественото. Колкото по-назад можеш да проследиш корените си, толкова по-силен аргумент можеш да намериш за това, че си законен (наследник). По тази причина си мисля, че маите са разглеждали такива огромни периоди от време. (В календара) няма конкретно предсказание за предстоящи събития.“

Източник: National Geographic

Превод: Иван Стаменов


2012 Края на Света - Възможните Теории

Според различни религии, вярвания и учени края на света, такъв какъвто го познаваме наближава. Как точно ще се случи това, никой не може да каже категорично. Също така доста се спекулира и с времето, когато ще настъпи края на света.

1. Календара на Маите
Маите са изчезнала древна централно-американска цивилизация. От проучването на тяхното минало знаем, че са имали много точен календар. Техните изчисления за продължителността на годината се различават само с 34 секунди от днешните изчисления. Според техният календар, края на света ще настъпи на 21 Декември 2012г, когато ще се случи уникално астрономическо явление, случващо се веднъж на няколко десетки хиляди години.

2. Слънчеви Бури
Астрономи, експерти по Слънцето наблюдавайки го са направили потресаващо откритие: Нашето слънце е в момент на силна слънчева активност. Изходящата енергия на Слънцето, както повечето неща в природата е циклична, и би трябвало да е в средата на период на относителна стабилност. Но поредица от слънчеви изригвания бомбардират земята с толкова много радиационна енергия, че съсипват слънчевите панели на сателитите. Тази активност нараства, и се очаква нейният пик да е през 2012 г., с голяма вероятност лъченията да имат пагубно влияние върху живота на Земята.

3. Силна Земна Активност
Напоследък земната активност нараства постоянно. Случват се все по-често опустошителни земетресения, пораждащи смъртоносни Цунами вълни. Много спящи вулкани започват да се събуждат от вековният си сън. Някои учени предвиждат скорошен глобален катаклизъм, при който избухването на Супер Вулкан е много вероятно. Учените предполагат че този вулкан ще е Йелоустоун в С.А.Щ. , при който се наблюдават признаци на покачване на напрежението. Предрича се също така в резултата на силната земна активност дори изплуването на част от земята под Тихият Океан и оформянето на нов континент. За сметка на това някои части от днешната суша ще се озоват под водата.

4. Земното Магнитно Поле
Всички знаем, че Земята е обкръжена от магнитно поле, което ни предпазва от космическата радиация и най-вече от Слънчевото Лъчение. Това което може би не знаете, е че магнитните полюси на това поле се е случвало да се разменят. Учените наблюдават в последните години отслабване на магнитното поле, и движение на полюсите с около 20-30км на година, много по бързо от когато и да е било. Това може да означава, че промяната на полюсите може да стане скоро. По време на самата размяна, магнитното поле се изключва, и тогава Земята ще бъде подложена на смъртоносни лъчения, докато магнитното поле не се включи. Никой не може да определи периода на отсъствие на магнитното поле. Колкото по дълъг е той, толкова по-малък шанс ще има за оцеляване.

5. Религиите
Ако не е достатъчно да ви впечатлят изказванията на някои учени, то някои изследователи на религии ще довършат апокалиптичната картина. Интерпретации на Библията казват, че Армагедон – битката между добро и зло, ще се случи през 2012г. Подобни пасажи могат да се намерят в китайската книга на промените, също и в индуистките учения. Всъщност почти всяка една религия съдържа описания на апокалиптични картини, свързани с края на света.
Остава само очакваме да видим, дали всички тези предсказания ще се случат, или е поредната измама с неясна цел.

Източник: http://www.interesnoto.com



21.12.2012 - края на света според маите, Polar Shift Theory, Пророчеството Орион и други.







nibiru
Вероятно сте чули за "21 декември 2012 г. - страшният съд" - деня, когато ще настъпи края на света. Пророчеството е подкрепено от много религии, календари и предсказания. Това е друга теория за настъпването на Апокалипсиса, различна от тези, които са ни познати.

Календарът на маите: В древния календар на маите се посочва, че края на света ще бъде на 21 декември 2012 г. Цивилизацията на маите, живели в Централна Америка, процъфтявала от 6 до 9 в. Те били обсебени от времето и воденето на календар. Той бил невероятно точен и показвал циклите на луната, слънцето и планетите. Предсказвал лунните и слънчевите затъмнения за хиляди години напред в бъдещето. Този точен календар мистериозно приключва на 21 декември 2012 г.
В календара е описано, че на 21 декември 2012 г. слънцето ще се издигне до центъра на Млечния път, посочен като черна дупка. През последните пет години, астрономите открили, че в действителност съществува огромна черна дупка в центъра на нашата галактика Млечния път. Съвременните астрономи, както и маите, твърдят, че на 21 декември,2012 г. положението на земята ще се изравни със слънцето и центъра на нашата галактика Млечния път. Това галатическо събитие става веднъж на всеки 25800 години. Никой не знае какъв ще бъде ефекта от това изравняване за нашата планета, но маите вярвали, че ще се случи нещо ужасно.

calendrier-maya-complet

polar-shift-theory1Polar Shift Theory: Има теория, която е поразително подобна на прогнозираното от маите изравняване. Явлението се нарича "полярна смяна". Цялата мантия на Земята ще се промени за дни или часове по време на това събитие и ще промени положението на северния и южния полюс, което ще причини земетресения, цунами, вулканични изригвания и други природни бедствия. Част от авторите на теорията твърдят, че това ще стане през 2012 г.

PrOrionДори в книгата "Пророчеството Орион" се твърди, че земното магнитно поле ще се обърне, което допълнително подкрепя теорията за полярната смяна (Polar Shift Theory). НАСА предрича, че през 2012 г., когато Слънцето достигне края на 11-ия лунен цикъл ще се обърнат неговите магнитни полюси, което може допълнително да засили въздействието на магнитното поле на земята като вредни частици попаднат върху нея.


planet-xПланетата Ерис (Nibiru или планетата Х) и Глобалното затопляне: Тази теория предполага, че истинската причина за климатичните промени, вулканична дейност, както и засилването на сеизмичната активност др. е проближаването на планетата Ерис (планета джудже) до нашата слънчева система през 3600 година, което ще доведе до топене на ледниците. Тази планета Ерис, или така наречената "Nibiru" беше първата, наблюдавана на 21 октомври 2003 г. с 1,22 метровия телескоп от обсерватория в планината Паломар (Palomar) в Калифорния. В теорията се твърди, че "Nibiru" е преминала между Марс и Юпитер преди около 7200 години и най-вероятно е задействала природни катаклизми и наводнения. Предполага се, че планетата ще бъде близо до Земята между 2010 и 2012 г., което може да предизвика масово топене на ледниците, причинявайки огромни приливни вълни и в крайна сметка, връщането на наводненията от времето на Ной.

И Чинг (КНИГА НА ПРОМЕНИТЕ): Друго доказателство в подкрепа за страшния съд на 21 декември 2012 г. е пророчеството от древнокитайската класичесла литература И чинг. Графиките от книгата точно показват времето на разпадане на Римската империя, откриването на новия свят, световните войни през 20 век, както и края на света на точно определена дата - 21 декември 2012 г. Съвпадение ли е, че и двете предсказания на - на И Чинг и календара на маите посочват една и съща дата? Вдействителност, много от световните религии и най-известните пророци предсказват, че нещо ще се случи около 21 декември 2012.

comet-collisionБиблията и пророчествата на Нострадамус: Според текстове в Библията метеор, астероид или комета скоро ще се сблъскат със Земята.
Знаем, че пророчествата на Нострадамус предсказват издигането във властта на мнозина световни лидери и значими събития в миналото. Той точно предсказа атентата срещу Световния търговски център през 2001 г. Дори и в книгата на Нострадамус се говори за серия от природни бедствия, причинени от нещо като "комета" и изучаването на тези предсказания води до извода, че той може да има предвид възможността за възникването на "Трета световна война", където ядрените оръжия могат да предизвикат масови разрушения навсякъде.

Дори високотехнологичните оракули ("Уеб Ботове") предвиждат за край на света денят 21 декември 2012 г. Дали това е само съвпадение или безсмислени модели на случайни събития?

Вярвате ли в това?

Има стотици предсказания от миналото за "края на света", които не са се сбъднали досега. Значи ли, че това е просто поредния опит да се популяризират различни теории, свързани с деня на страшния съд - 21 декември 2012 г.? Много хора наистина искат да научат повече за това.

Факт е, че календара на маите приключва на 21 декември 2012 г., но струва ми се, че добре да отчетем и факта, че датата за началото на цивилизацията на маите е 3113 пр. Хр. и един пълен цикъл на календара на маите ще бъде 5125 г., т. е. 21 декември 2012 г., което обяснява защо календара на маите мистериозно приключва на 21 декември 2012 г.

Дали така упорито предсказвания край на света, който трябва да се случи съвсем скоро - през 2012 г, не е всъщност драстичен преход на човечеството към нов светоглед и дали тази смяна на светогледа ще започне да става след 2012 г.

Източник: http://www.mystics.eu


2012 – 6 теории за края на Света

Новата дата за край на Света - масово унищожение или поне край на човешкото общество, каквото го познаваме, е насрочена за Декември 2012 г.
След неосъществилия се срив в компютърните технологии през 2000 г., несбъдналото се пророчество на Пако Рабан за астероид, който ще помете Париж и редица други предсказания, дойде ред на нов катаклизъм.

Краят на Света ще настъпи през 2012 г, когато според календара на маите, идва краят на времето. Относно точната дата има много спорове. В зависимост от използвания календар (Грегориански, GMT) за изчисление, датата е или 21 или 23 Декември 2012 г.
Доколко маите са отдавали такова важно значение на края на една епоха, е още по-спорно. Все пак, цивилизацията им е изчезнала много преди тази предполагаемата дата. Според последните изследвания на учените, маите са измрели от глад и епидемии, настъпили в следствие на прекомерното нарастване на населението, липсата на вода и изтощаването на почвата.

Вариантите за катаклизма, който ще сложи черта на съвременната цивилизация са много, но тук ще обърна внимание на няколко от тях. Ако се сбъдне някой от тях, едва ли ще съм от оцелелите и няма да ми пука, ако някой каже „Аз казах ли ви” :)
Ако ли пък не се сбъднат (което е по-близо до моите очаквания), ще има над какво да се посмеем.

1. Планетата Нибиру доближава Земята – Спред теорията, Нибиру (още планетата X) е неизвестна планета от Слънчевата система, която се движи по елиптична орбита около слънцето и около друга звезда. Поради силно елипсовидната си орбита, тя преминава близо до Земята на всеки ~3600 години. Авторите на теорията откриват в древни шумерски записи, свидетелства за посещенията на нейните обитатели – анунаките на Земята. Анунаките са боговете на шумерите и те или ще ни дадат знания и технологии, както са правили при предишни посещения или недоволни от развитието ни, ще ни унищожат.

Наистина, наскоро учените откриха планета, движещи се в елиптична орбита около Слънцето. Това е Седна, част от облака на Оорт. Поради малките си размери (по-малка е от Плутон), Седна е класифицирана като планетоид. Една обиколка около Слънцето, обаче, Седна прави за 10500 години.

Орбитата на Седна

Орбитата на Седна

Закария Ситчин е най-известният автор на поредица книги по темата за Нибиру и анунаките. Кой е той? Роден е в Баку, Аизербайджан. Отраснал е в Палестина. Ситчин е журналист, следвал икономика, познавач на иврит, Библията и шумерските писания. В момента живее в Ню Йорк и печели луди пари от книгите, които издава. Според Ситчин, анунаките ще дойдат на Земята през 2012 г., когато ще решат какво да правят с нас.

Друг автор, споменаващ Нибиру в теориите си за края на Света, е Александър Филатов, според когото, Нибиру ще премине близо до Земята над някой от полюсите. Това ще предизвика разтапяне на ледовете и всемирен потоп.

2. Започва Третата Световна война, според Нострадамус – Философ, лекар, астролог и яновидец, той публикува поредица криптирани пророчества, наречени „Центурии”. Според почитателите му, разчели завоалираните му предсказания, през 2012г. ще избухне Третата Световна война, която ще сложи край на Човечеството.
От сляпо обожаван до обявяван за шарлатанин, Нострадамус има голямо влияние над хората, дори четири века след смъртта си. Най-често, потвържденията на събития, предсказани от пророка, се разкриват в последствие.

Нострадамус

Нострадамус

Гледах интересен експеримент, проведен със студенти от двама преподаватели в престижен университет в Англия. Учените преписаха няколко центуриона на Нострадамус и ги раздадоха на две групи студенти. Въпросът, зададен на едната група беше дали смятат, че стиховете предсказват събитията от 11 септември в САЩ. Другата група трябваше да отговори, дали предсказват бомбардировките над Лондон през Втората Световна война. Отговорът на ~90% от студентите и от двете групи, беше „да”.

3. Магнитните полюси на Земята се променят, в следствие на Слънчева магнитна буря - Слънцето изригва и мощен слънчев вятър помита Земята. Всички електронни мрежи, инсталации биват унищожени. Изведнъж, човечеството е върнато векове назад в развитието си.
Магнитните бури влияят на комуникациите на планетата ни (сателити, гсм-и), но не е доказана връзка между смяната на магнитното поле, която се е случвала многократно в историята ни и изригванията на Слънцето.

Слънчева буря

Слънчева буря

4. Големият андронен колайдер заработва – Учените успяват да подкарат колайдера и пресъздавайки Големия Взрив, създават черна дупка, която поглъща Земята, Слънцето и всичко останало. Или създават нова Вселена, което води до мигновеното унищожение на нашата.

Големият андронен колайдер

Големият андронен колайдер

Първо, такива колайдери има вече работещи. Вярно, по-малки, но те пак сблъскват частици, в опит да открият частицата X. Засега, без успех.
Второ, те уж го пуснаха тестово, но технически проблеми отложиха старта на експеримента и до сега няма реално поставен срок за нов пуск.

5. Астероид се блъска в Земята – Последните изследвания на учените, посочват тази теория като най-достоверна за изчезването на динозаврите.
Ако голям астероид удари Земята, той наистина ще унищожи 90% от живите организми на планетата ни. Няма потвърдени данни за такава заплаха през 2012 г.
Учените разработват планове за отклоняването или унищожаването на астероид, насочил се към нас, защото астероиди са удряли и ще продължават да удрят Земята.

Ако астероид се сблъска със Земята

Ако астероид се сблъска със Земята

6. Глобалното затопляне причинява главоломно топене на ледниците - През 2012 г. студената, сладка вода, която преминава от сушата в морето, спира циркулацията на морските течения (например Гълфстрийм).
Принципът на циркулацията на водата в океана е следният: Студената вода се придвижва към Екватора и потъва на дъното. Топлата вода от Екватора се премества на север, по повърхността. Когато огромна маса студена и сладка вода от ледниците попадне в морето, този процес спира. Това се получава, защото сладката вода не потъва, а стои на повърхността.

Циркулация на морските течения

Циркулация на морските течения

В следствие, Европа се охлажда и постепенно замръзва и 2012г. навлизаме в нов ледников период. Човечеството започва да измира от глад.

Някои от тези събития, ще се случат едновременно. Теориите се преплитат и оформят различни конспирации, в които доста хора вярват. Аз също обичам да чета конспиративни истории, но все пак продължавам да стоя стъпила на земята и все още не съм почнала строежа на бункер, който да опази „скъпоценната” ми кожа.

Не ми се иска, по някакво чудо, да оцелея заедно с още няколко хиляди души, с които после да нося тежкото бреме по възстановяване на човешката популация.
Тази перспектива ми се вижда толкова самотна. Без семейството ми, без приятелите, без природата, която ме заобикаля сега, съществуването ми би било толкова тъжно и жалко, че ми се струва безмислено.
Предпочитам спокойно да си „изчезна безследно” :))), като прекарам дните си щастлива в настоящето, отколкото в страх от предполагаемото ужасно бъдеще. В крайна сметка „Комуто е съдено да го обесят, няма да се удави.”

Сигурният край на Земята е с ясен – след 5 милиарда години, разширяващото се Слънце ще погълне планетата ни, която така или иначе ще е негодна за живот още след 3 милиарда години- твърде гореща и с изпарили се океани.:)

Автор: Марина Илиева

Източник: http://poblizo.com


През 2012 година светът няма да свърши



Статия: Светослав Александров по информация от НАСА и Universetoday.com

През 2012 година светът, както го познаваме, няма да свърши. Също както не свърши миналата година, когато беше пуснат Големия адронен колайдер (и по-късно временно спрян). Също както не свърши и през 2003 година, когато Нибиру не промени орбитата на Земята. Също както не свърши и през 2000 година, когато милениалният бъг не причини особени проблеми.

Защо тогава продължават да се правят пророчества и предсказания за евентуален край на света през 2012 година? Отговорът е прост: защото тогава завършва големият цикъл на календара на Маите. Това завършване на цикъла се асоциира с купища вероятни теории за катаклизми на Земята: тук идва (разбира се!) и новата дата за сближаването на Земята с Нибиру, предположения за големи Слънчеви изригвания, които водят до промени в магнитното поле на Земята, промени в подреждането на планетите... Съвсем естествено се пишат книги, а на екран се появяват и нови филми (Кой ли вече не знае за филма „2012“, кой не е чувал за него). Възникват въпросите: има ли научни опасения за подобни катаклизми през 2012 година и дали наистина има някаква мащабна конспирация, която укрива от обществото вероятния катаклизъм?

Ха познайте! Няма никакви опасения сред научния свят, че светът ще свърши през 2012 година. Теориите за големите катаклизми през 2012 са толкова глупави, абсурдни и псевдонаучни, колкото и теориите, че човек никога не е бил на Луната или че на Марс има гигантско лице.

В борбата срещу новата теория за края на света неочаквано се включи и НАСА. Космическата агенция има навика да не обръща внимание на псевдонаучните теории, но този път самата тя пое мащабна кампания за оборването им – тъкмо навреме. Астрономът Фил Плейт (известен като „Лошия астроном“), който от години се занимава с оборването на псевдонаука, също отрича спекулациите за евентуални катаклизми през 2012. На практика новите теории са толкова глупави и абсурдни, че приятели от университета ми разказват как са се смеели в кинозалата, докато са гледали филма „2012“.

Erupting volcano

Изригващ вулкан. Credit : USGS

И така... нека да почнем с основните постулати, на които почива новата теория.

Краят на големия цикъл на календара на Маите

След като свършва големият цикъл на календара на Маите, може ли да се каже, че с него ще свърши и светът? Не, естествено... С края на този цикъл започва нов цикъл.

По същия начин ние можем да кажем, че светът не свършва, когато свърши определен цикъл от нашия календар (на 31 декември). След това започва един нов цикъл от 1-ви януари.

Маиското общество е било много силно развито за времето си. Маите са използвали много различни видове календари и са тълкували времето като сливането на духовни цикли. Календарите на Маите са имали много практични приложения, но религиозният елемент при тях е бил също силен. Повечето от тези календари са били кратки – календарът Цолк'ин е продължавал 260 дни, а Хааб е бил относително сходен на съвременния (с 365 дни). Маите са комбинирали Цолк'ин и Хааб, за да формират т.нар. „Календарен кръг“, цикъл, който продължава 52 Хааб-а. Освен това астрономите на Маите (които били добри астрономи) са имали „Венериански цикъл“ - календар, базиран на положението на Венера на нощното небе.

Използването на „Календарния кръг“ е било подходящо за религиозни празници, но не и за записването на история (събития над 52 Хааб-а или години). На помощ ни идва т.нар. „Голям цикъл“, който продължава 5126 година. Важно е да се отбележи, че (независимо от архаичността си) той е бил математически много точен. Основната година в този календар се отбелязва като „0.0.0.0.0“. На мястото на всяка “нула” в този формат продължава поредицата числа от 0 до 19, която представлява поредица от дни. Така на първия ден календарът е „0.0.0.0.1“, на 19-тия ден той е „0.0.0.0.19“, а на 20-тия става „0.0.0.1.0“.

Какво общо има това с края на света? Хипотезите се базират на предположението, че нещо лошо може да се случи, когато календарът изтече напълно. Експертите са разединени по въпроса кога календарът свършва, но Маите са използвали цифрите 13 и 20 в основата на техните нумерични системи. Така последният ден би могъл да се окаже на „13.0.0.0.0“ (което е равно на близо 5126 години според днешния календар). Календарът е започнал на „0.0.0.0.0“, което кореспондира на датата според нашите календари 11 август 3114 след Христа. Това е и проблемът. Маиският голям цикъл според горното предположение приключва 5126 години по-късно на 21 декември 2012 година.

Аз не мога да разбера: как може да се говори за край на света изобщо, като предположението се базира единствено на Маиския календар, а има дори разногласия по въпроса кога приключва – на 13 или 20 като първа позиция? Ако е 13, тогава календарът ще се „рестартира“ на „0.0.0.0.1“, когато е 22 декември 2012 година.

Възможно ли е планетата Нибиру/Планета Х да се сблъска със Земята?

За Нибиру/Планетата Х съм писал и преди на сайта, като имам детайлна преводна статия по въпроса. Накратко (за да не се повтарям): Ако имаше такава голяма планета, щеше да има оптически доказателства за нейното съществуване, както и гравитационни ефекти. Но такива няма, следователно Нибиру не съществува.

НАСА потвърждава, че няма фактуален базис за съществуването на Нибиру/Планетата Х. Разбира се, през последните години са откривани планети-джуджета като Ерида, но Ерида е подобна на Плутон и ще си остане във външната част на Слънчевата система, без да се сближи със Земята.

Има ли данни за възможността Земята да бъде ударена от метеор през 2012 година?

Земята е търпяла удари от комети и астероиди, но големите сблъсъци са много редки. Последният голям сблъсък е станал преди 65 милиона години, което довело до измирането на динозаврите. Днес учени на НАСА правят проучвания за големи близкоземни астероиди, за да се предскаже има ли опасност за Земята. Досега проучванията показват, че няма данни за опасност от големи астероиди от ранга на този, който е довел до измирането на динозаврите. Откритията на НАСА се публикуват ежедневно на сайта http://neo.jpl.nasa.gov/ . Можете да се уверите, че не се предсказва никакъв удар за 2012 година.

Има ли данни за някаква смяна на полюсите?

Обръщането на ротацията на Земята е абсолютно невъзможно. Има бавни движения на континентите (Антарктида е била близо до Екватора преди милиарди години), но това няма никакво отношения към твърденията за обръщането на географските полюси. Що се касае за магнитните полюси, наистина те се променят понякога, като магнитните смени стават средно на всеки 400 000 години. Доколкото е известно на учените, подобни магнитни обръщания не причиняват никакви вреди на живота на Земята. Освен това подобно обръщане не се очаква за следващите няколко хилядолетия.

Има ли данни за слънчеви бури през 2012 година?

Слънчевата активност има цикличен характер, като пиковете настъпват на всеки 11 години. По време на тези пикове слънчеви изригвания биха могли да доведат до прекъсвания на спътниковите комуникации, въпреки че инженерите се учат сега как да правят устойчива електроника на слънчеви изригвания. Няма специален риск, свързан с 2012 година. Следващият слънчев максимум се очаква да настъпи между 2012 и 2014 година, но се очаква да бъде подобен на предходните цикли в историята, без съществена разлика.

Възможно ли е да се случи нещо на Земята при подреждането на планетите по начин, който влияе на нашата планета?

Няма да има подреждане на планетите през следващите няколко десетилетия. Земята няма да прекоси галактичната плоскост през 2012 година. Но дори и да настъпят подобни подреждания, ефектите върху Земята биха били пренебрежими. Всеки декември Земята и Слънцето се подреждат заедно с приблизителния център на Млечния път, но това събитие се случва всяка година без последствия.

Заключение

Няма да има край на света през 2012 година. Няма научни данни за какъвто и да е вид катаклизъм. Няма доказателства, независимо от измислените твърдения, които се срещат в книги, филми, документални поредици или в интернет страници.

Във филмите действително има фалшиви прес-съобщения на НАСА, но Дон Йомънс, който е учен от НАСА, съобщава, че НАСА не е дала никакво официално прес-съобщение за край на света през 2012 година.

Източник: http://www.cosmos.1.bg

Какво ще стане през 2012 (различни теории)


Nibiru - 2012 - Rebuild - Bg


2012: Края на света?

Вероятно сте чули за "21 декември 2012 г. - страшният съд" - деня, когато ще настъпи края на света. Пророчеството е подкрепено от много религии, календари и предсказания. Това е друга теория за настъпването на Апокалипсиса, различна от тези, които са ни познати.

Календарът на маите: В древния календар на маите се посочва, че края на света ще бъде на 21 декември 2012 г. Цивилизацията на маите, живели в Централна Америка, процъфтявала от 6 до 9 в. Те били обсебени от времето и воденето на календар. Той бил невероятно точен и показвал циклите на луната, слънцето и планетите. Предсказвал лунните и слънчевите затъмнения за хиляди години напред в бъдещето. Този точен календар мистериозно приключва на 21 декември 2012 г.
В календара е описано, че на 21 декември 2012 г. слънцето ще се издигне до центъра на Млечния път, посочен като черна дупка. През последните пет години, астрономите открили, че в действителност съществува огромна черна дупка в центъра на нашата галактика Млечния път. Съвременните астрономи, както и маите, твърдят, че на 21 декември,2012 г. положението на земята ще се изравни със слънцето и центъра на нашата галактика Млечния път. Това галатическо събитие става веднъж на всеки 25800 години. Никой не знае какъв ще бъде ефекта от това изравняване за нашата планета, но маите вярвали, че ще се случи нещо ужасно.Има теория, която е поразително подобна на прогнозираното от маите изравняване. Явлението се нарича "полярна смяна". Цялата мантия на Земята ще се промени за дни или часове по време на това събитие и ще промени положението на северния и южния полюс, което ще причини земетресения, цунами, вулканични изригвания и други природни бедствия. Част от авторите на теорията твърдят, че това ще стане през 2012 г.

Дори в книгата "Пророчеството Орион" се твърди, че земното магнитно поле ще се обърне, което допълнително подкрепя теорията за полярната смяна (Polar Shift Theory). НАСА предрича, че през 2012 г., когато Слънцето достигне края на 11-ия лунен цикъл ще се обърнат неговите магнитни полюси, което може допълнително да засили въздействието на магнитното поле на земята като вредни частици попаднат върху нея.


Планетата Ерис (Nibiru или планетата Х) и Глобалното затопляне: Тази теория предполага, че истинската причина за климатичните промени, вулканична дейност, както и засилването на сеизмичната активност др. е проближаването на планетата Ерис (планета джудже) до нашата слънчева система през 3600 година, което ще доведе до топене на ледниците. Тази планета Ерис, или така наречената "Nibiru" беше първата, наблюдавана на 21 октомври 2003 г. с 1,22 метровия телескоп от обсерватория в планината Паломар (Palomar) в Калифорния. В теорията се твърди, че "Nibiru" е преминала между Марс и Юпитер преди около 7200 години и най-вероятно е задействала природни катаклизми и наводнения. Предполага се, че планетата ще бъде близо до Земята между 2010 и 2012 г., което може да предизвика масово топене на ледниците, причинявайки огромни приливни вълни и в крайна сметка, връщането на наводненията от времето на Ной.

И Чинг (КНИГА НА ПРОМЕНИТЕ): Друго доказателство в подкрепа за страшния съд на 21 декември 2012 г. е пророчеството от древнокитайската класичесла литература И чинг. Графиките от книгата точно показват времето на разпадане на Римската империя, откриването на новия свят, световните войни през 20 век, както и края на света на точно определена дата - 21 декември 2012 г. Съвпадение ли е, че и двете предсказания на - на И Чинг и календара на маите посочват една и съща дата? Вдействителност, много от световните религии и най-известните пророци предсказват, че нещо ще се случи около 21 декември 2012.

Библията и пророчествата на Нострадамус: Според текстове в Библията метеор, астероид или комета скоро ще се сблъскат със Земята.
Знаем, че пророчествата на Нострадамус предсказват издигането във властта на мнозина световни лидери и значими събития в миналото. Той точно предсказа атентата срещу Световния търговски център през 2001 г. Дори и в книгата на Нострадамус се говори за серия от природни бедствия, причинени от нещо като "комета" и изучаването на тези предсказания води до извода, че той може да има предвид възможността за възникването на "Трета световна война", където ядрените оръжия могат да предизвикат масови разрушения навсякъде.

Дори високотехнологичните оракули ("Уеб Ботове") предвиждат за край на света денят 21 декември 2012 г. Дали това е само съвпадение или безсмислени модели на случайни събития?

Вярвате ли в това?

Има стотици предсказания от миналото за "края на света", които не са се сбъднали досега. Значи ли, че това е просто поредния опит да се популяризират различни теории, свързани с деня на страшния съд - 21 декември 2012 г.? Много хора наистина искат да научат повече за това.

Факт е, че календара на маите приключва на 21 декември 2012 г., но струва ми се, че добре да отчетем и факта, че датата за началото на цивилизацията на маите е 3113 пр. Хр. и един пълен цикъл на календара на маите ще бъде 5125 г., т. е. 21 декември 2012 г., което обяснява защо календара на маите мистериозно приключва на 21 декември 2012 г.

Дали така упорито предсказвания край на света, който трябва да се случи съвсем скоро - през 2012 г, не е всъщност драстичен преход на човечеството към нов светоглед и дали тази смяна на светогледа ще започне да става след 2012 г.

Източник: http://hlapeta.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар